Sådan klipper du bedst din hund

By:

Hvis du som så mange andre synes, at det godt kan være lidt dyrt at betale 900 kroner hver tredje måned for at få din bedste ven klippet, så forstår vi dig godt. Der findes et alternativ, og det er at gøre det selv. Vi giver dig her indsigt i, hvad du skal være opmærksom på, når vælger at klippe derhjemme i stedet for at sende hunden til frisør.

Vælg udstyr af god kvalitet

Hundetrimmere har det med at variere meget i kvalitet, og det er vigtigt, at vælger udstyr fra en webshop som Thordal.dk, som har de bedste mærker i gode kvaliteter. Hvis du ikke vælger god kvalitet, vil du hurtigt opdage, at sådan en maskine nemt går i stykker, og så bliver det svært at klippe din hund.

Tjek YouTube, inden du starter

Det er ikke nemt at klippe sin hund. Så er det sagt. Der skal masser af godbidder til, og så skal den lære, at trimmeren ikke gør ondt. Vi anbefaler kraftigt, at du tjekker op på, hvordan den bedste fremgangsmåde er, fordi det kan tage rigtig mange timer og nogle gange flere dage at komme helt i mål med klipningen.

Det skal også siges, at det afhænger meget af temperamentet på din hund. Nogle hunde har det bare bedre med at sidde stille, mens du klipper den.

Sæt din hund i ”spændetrøje”

Det sværeste ved at klippe sin hund er at få den til at sidde stille i så lang tid, som klipningen kræver. Et ophæng, der fungerer som en slags spændetrøje, kan hjælpe dig. Det kan synes som en stor investering, men på lang sigt er det noget, der kan spare dig for meget tid.

Husk også saks til ansigt og poter

Man kan ikke trimme en hund hele vejen rundt, og til poter og hoved skal man bruge en saks, hvis ikke endda flere sakse. Man bruger også typisk en effilersaks til at trimme nænsomt ud i pelsen. Hundesakse har nogle bøjede ender for at beskytte hunden bedst muligt, fordi det godt kan være lidt kritisk at klippe i ansigtet, hvis hunden skulle lave nogle hurtige bevægelser. Men skægget skal jo også trimmes, og det er din opgave.

Posted in: Dyr