Sådan beskytter du dig bedst, når du kører mountainbike

By:

Det kan gå voldsomt for sig, når du kører på mountainbike. Din risiko for at vælte kan derfor være stor. Det er derfor en god ide, at du beskytter din krop bedst muligt, så du ikke kommer til skade. Det kan få store konsekvenser for dig, hvis du vælter og ikke er ordentligt beskyttet. Så kan det ikke bare betyde, at du må opgive din sport, men også at du er nødt til at lægge dit liv helt om. Det kan for eksempel være, hvis du vælter og slår hovedet eller beskadiger din ryg. Det er derfor altid en god ide, at du har det rigtige udstyr på, så du ikke kommer til skade. 

Et godt sted for dig at købe udstyr til at køre mountainbike er på coolmtb.dk. De har et stort udvalg af forskelligt udstyr, og du kan derfor både finde rygskjold til mtb, hjelme, goggles, knæbeskyttere og meget andet. Det er med til at gøre, at du kan være klædt helt rigtigt på, når du næste gang skal ud og køre vildt på mountainbike. 

Din hjelm vil ofte være dit absolut vigtigste sikkerhedsudstyr, når du kører på mountainbike. Hvis du falder og slår hovedet, kan det have fatale konsekvenser for dig. Du bør derfor altid køre med hjelm, når du kører mountainbike. Der er dog mange, der glemmer, at det også kan have store konsekvenser, hvis de falder og slår ryggen. I værste fald kan du miste førligheden, men det kan også føre til, at du får permanente skader og for eksempel har smerter hele tiden. 

Det er derfor en god ide, at du kører med et rygskjold, når du kører på mountainbike. Mange vælger rygskjoldet fra, fordi de er bange for, at det kommer til at være for hårdt og stift at køre med. Hvis du har prøvet et rygskjold til motocross, er det også rigtigt, at det er sådan. Men når du falder på mountainbike, får du ikke et lige så hårdt slag, som hvis du kører på motocross. Derfor kan rygskjoldet til mtb laves af fleksibelt skum, der hærder, når du falder. Det er med til at gøre, at du stadig har en langt større bevægelsesfrihed. 

Det er også vigtigt, at du beskytter dine knæ, når du kører mountainbike. Du kommer ofte til at lande på knæene, når du vælter. Det kan føre til nogle store og drabelige hudafskrabninger, og hvis du er rigtig uheldig til større skader, hvis du for eksempel lander på en sten. 

Posted in: Mtb rygskjold