Pas godt på din hest: 3 tips til bedre vilkår

By:

Med en hest følger der et stort ansvar, fordi dyret er så enormt stort, at den mindste negligering kan lede til store problemer. Heldigvis er det nemt at undgå, når man tager sig de rigtige forholdsregler og gør sig klog på de rigtige ting. Vi giver dig her gode råd med på vejen, hvis du står og skal erhverve dig en hest med alt, hvad der følger med.

Gode indevilkår

En hest kommer til at bruge rigtigt meget af sin tid indenfor, og derfor skal der her være optimale betingelser for både at kunne bevæge sig samt sove. Det gør sig også gældende for din hest, uanset om den er i din stald eller en lejet stald. Du skal have godt inventar, men det er muligt at finde kvalitet blandt eksempelvis billige stalddøre.

Stort madbudget

Har du tænkt over, hvor meget en hest egentlig spiser, før du har anskaffet dig en? Hvis du ikke har det, så måske du burde overveje det. For den spiser nemlig rigtig meget, og du skal sætte mange tusinde kroner af årligt til mad. Når man får en hest, er det langt fra indkøbsprisen, der er den største økonomiske byrde. Det er de løbende udgifter, som er store til et stort dyr.

Den skal have plads at løbe på

Der er ikke noget ved at have en hest, hvis den skal leve i sin stald resten af sine dage. Den skal have plads og mulighed for at komme ud at brænde noget krudt af, fordi dyret er skabt til at drøne rundt på markerne. Køb ikke en hest, hvis du vil have et nussedyr kun til konkurrencer.

Posted in: Heste