Få bedre hygiejne med disse 3 tips

By:

Hygiejne er supervigtigt for dit helbred og dit velvære. God hygiejne kan forhindre mange sygdomme, både hos dig selv og hos folk omkring dig. Især på steder, hvor der er mange mennesker fra forskellige kredse samlet et sted. Det kan være arbejdspladser, institutioner, offentlige steder og lignende.

Der er mange måder, man kan skabe et bedre indeklima og miljø på og samtidig forhindre alskens sygdomme og bakterier i at sprede sig. Vi har samlet tre tips til hygiejne her:

Engangshandsker

Engangshandsker er en god måde at holde en høj hygiejnestandard. Hvis du arbejder på restaurant, laver mad eller på anden måde arbejder med fødevarer, er engangshandsker et must-have. Ved at have engangshandsker på, sætter du ikke dine egne bakterier på maden, og du holder også dine egne hænder rene. Bakterier lever langt bedre på varm hud end på plastik eller latex, og derfor er det en god måde at holde bakterierne nede.

Husk dog, at engangshandsker ikke er selvdesinficerende; du skal altså stadig skifte handsker, hvis du har kløet dig i håret eller rørt ved penge.

Rengøring

Et lidt oplagt og åbenlyst, om end stadig superrelevant, tip er rengøring. Grundig rengøring er helt essentielt for at holde bakterier nede og forhindre dem i at sprede sig. Især på arbejdspladser er det vigtigt, at der bliver gjort rent flere gange om ugen – afhængigt af størrelsen på arbejdspladsen og mængden af mennesker. Hyr evt. et professionelt rengøringsfirma til at varetage din rengøring på arbejdspladsen.

Håndsprit

Hvis du vil undgå bakteriespredning og sygdomme, bør du altid have en håndsprit med i tasken. Hvis du er butiksejer, kan du med fordel have en stander med håndsprit stående ved indgangen. Det er altid en god idé at spritte hænderne, inden du f.eks. går i supermarkedet for at handle.

Posted in: Rengøring