Du kan også finde perfekte steder at dykke i Danmark

By:

Hvis du er en af de mange, som godt kan lide at finde snorklen eller dykkerflasken frem, så har du måske også rejst rundt i verden for at dyrke din interesse for dykning. Men du behøver ikke at rejse langt for at finde smukke steder, hvor du kan hoppe i det blå.

Lillebælt en af Nordeuropas bedste dykkerspots

Danmark er omringet af vand, og en dykker har derfor aldrig langt, når de skal i vandet. Et populært sted er Lillebælt. I bæltet, som går ned imellem Fyn og Jylland, er der mulighed for at komme ned på en dybde af 40 meter, og så kan du både opleve stenrev, lyserøde jordbærpolypper og meget mere.

Lillebælt er også kendt for Væggen, hvor du kan finde alverdens liv såsom kolonier af søpunge og store sønelliker.

Øresund kan spare dig turen sydpå

Mange vil søge mod syden for at svømme med delfiner, men den tur kan du godt spare dig. Hvis du dykker i Øresund, kan du nemlig dykke med delfiner, marsvin og sæler. Derudover findes der 155 fiskearter og en masse koraller, muslinger, søstjerne og søpindsvin.

Hvis du bor på Sjælland og ikke gider at tage til Lillebælt, så kan du altså stadig få en eksotisk dykkeroplevelse uden at tage sydpå.

Bornholm er til dig der ikke vil se på fisk

Dykker du ikke for at se på fisk og flotte koraller, men i stedet er interesseret i at undersøge de mange skibsvrag, som igennem tiden er landet på havets bund, så skal du en tur til Bornholm. Det særlige ved vandet omkring Bornholm er, at saltindholdet er lavt, og derfor er vragene mere intakte end andre steder.

Du kan dog samtidig se et flot dyreliv, så Bornholm er for alle og enhver.

Posted in: Dykning