3 råd til at håndtere sportsskader

By:

Idræt er godt og sundt, men rigtig mange af os, særligt os oppe i alderen, døjer med skader og skavanker, som holder en tilbage. Der er mange individuelle årsager til skaderne og problemerne, men der findes heldigvis nogle alment gældende råd, som du kan tage i brug for at forhindre og behandle skader. Vi kommer her med tre af slagsen.

Tape til knæ og muskler

Kinesiologi tape, også kendt som sports tape, er tape, som mange sportsudøvere på eliteplan bruger, da det ikke generer hverken træning eller kamp, og samtidig har det en positiv effekt på smerte og skavanker. Først og fremmest hjælper det med at forhindre skader, men det hjælper samtidig med at holde smerter nede, mens man træner. Det er et billigt tiltag, som ikke tager særligt lang tid ved træning eller kamp i din sportsgren.

Stræk godt ud

Har du set en fodboldkamp på stadion, vil du nogle gange opleve, at spillerne efter kampen løber af og strækker ud efter de 90 minutter. Det er der selvfølgelig en grund til, og det er, at særligt leddene får det bedre af det. Med god udstrækning efter hver træning kan du være med til at forhindre skader i at op dukke op og blusse op igen.

Lad være med at sparke til bolden fra start

Hvis du som så mange andre har en hang til bare at løbe ind på banen og hakke til bolden med det samme, så skal du lade være. Fibersprængninger og lyskeskader er typiske fodboldskader, og de opstår ofte, fordi man ikke har varmet ordentligt op.

Posted in: Sportstape