3 grunde til at tage på efterskole

By:

Mange unge vælger i dag at komme på efterskole i 9. klasse eller 10. klasse, og det er ikke uden grund. Efterskoler bidrager nemlig ikke kun med en bred faglighed og stærkt sammenhold, men det er også et sted, man ofte får venner for livet. De år, hvor unge typisk tager på efterskole, er nogle afgørende år i resten af deres liv. Man vil uden tvivl få oplevelser for livet. Vi giver dig her 3 væsentlige grunde til at tage på efterskole.

Lær mere om og udforsk dine interesser

Har du nogle interesser, du er særligt glad for, er en efterskole et oplagt valg til at kunne udforske disse. Er det en drøm at blive skuespiller, du har, kan du tage på drama efterskole. Drømmer du om at udfordre dine sportslige kompetencer, er det måske en efterskole med sportslinjer, du skal vælge. Det kommer helt an på, hvad du brænder allermest for.

Lær styrken ved fællesskab og sammenhold

At komme på efterskole handler også meget om at lære at leve sammen med andre. Her lærer du, hvor stærkt et fællesskab kan være, og hvor vigtigt det er med gode venner. Du lærer at bo sammen med andre mennesker og imødekomme forskellige holdninger. Det er kompetencer, man kan bruge i mange af livets facetter.

Lær dig selv bedre at kende

Efter et år på efterskole er du ikke bare vokset fagligt og socialt. Du er også blevet klogere på dig selv, og hvad du står for. Mange oplever, at de er en helt anden person, når skoleåret er slut, og for størstedelen er det kun positivt. Et enkelt skoleår på efterskole vil have en større betydning for dig, end nogle andre skoleår har haft.

Posted in: Efterskole